Якісні та професійні фахівці аграрної галузі – запорука продовольчої безпеки України
Всеукраїнський аграрний журнал "АгроЕліта" про підготовку висококваліфікованих кадрів для агробізнесу.
Україна є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції у світі та відіграє важливу роль для створення її продовольчої безпеки, що суттєво впливає на економічний стан держави, особливо у воєнний час. При цьому агробізнес, як ніколи, потребує якісних та висококваліфікованих кадрів, які здатні вирішувати складні задачі з використанням сучасних технологій та обладнання.
Насиченість центрального регіону промисловими та переробними підприємствами, а також значна кількість фермерських господарств потребує фахівців цієї галузі.
Сьогодні підготовка таких фахівців в центральному регіоні України проводиться на агротехнічному факультеті Центральноукраїнського національного технічного університету в місті Кропивницький.
Агротехнічний факультет проводить підготовку фахівців за декількома напрямами підготовки:
– 208 Агроінженерія;
– 133 Галузеве машинобудування;
– 201 Агрономія;
– 101 Екологія
Практично всі спеціальності факультету пов’язані з землею – найдорожчим і найціннішим надбанням нашої країни. Тому процеси, пов’язані з вирощуванням, переробкою сільськогосподарської продукції, розробкою машин для виробництва та переробки цієї продукції, а також збереженням і охороною навколишнього середовища, безпосередньо торкнуться тих, хто бажає стати студентом агротехнічного факультету.